geboren
22-05-2006
geslacht
Hengst
kleur
Bruin
stokmaat
1.68m
stamboek
Zangersheide
Gekeurd voor
BWP, NAS
Dekgeld
Vaste kosten € 500,- bij dracht € 1600,-
Sperma
diepvries,
Ter dekking
NL

Bestellen

Afstamming :

Chacco-Blue  Chambertin 
Contara 
Quilina Z  Quinar 
Calina Z 
Chaqui Z
Chacco Blue is de aanvoerder van de WBFSH Sire Ranking - en één van de paarden waar hij deze nummer één positie aan te danken heeft is ontegenzeggelijk het springfenomeen Chaqui Z.
Onder Shane Sweetnam behoort Chaqui Z al jarenlang tot de Ierse springtop en is hij – vooral op Amerikaanse bodem – talloze malen in de prijzen gevallen in de internationale Grote Prijzen, Nations Cups en andere toprubrieken. Eén van de hoogtepunten was zonder twijfel de gouden medaille met het Ierse team op de Europese kampioenschappen in Gothenburg.
Chaqui Z komt uit de bekende fokkerij van familie Morsink en sprong op jonge leeftijd reeds fantastisch onder het zadel van Gerben Morsink, die onder meer in de top eindigde op het Wereldkampioenschap voor zevenjarigen in Lanaken.
Via stempelhengsten Quinar en Carthago komt de afstamming van Chaqui Z uit bij de bekende merrie Dakina, die de basis legde voor beroemde paarden als Zekina Z, Lexicon, Carthino Z, Cartaire Z, Faithfull en Navarone Z.  Grootmoeder Calina Z sprong op 1.40m niveau en bracht twee internationale springpaarden. Daarnaast springt Chaqui’s oudste zoon Rapidash onder Gerben Morsink reeds op 1.60m-niveau. Al met al lijkt Chaqui Z dus een zeer interessante aanwinst voor de fokkerij.

Chaqui Z: prestatie op papier en prestatie in de ring

Chaqui Z is exclusief bij de VDL Stud beschikbaar voor Europa.
Chaqui Z is uitsluitend beschikbaar middels diepvriessperma.
De vaste dekgeldkosten bedragen € 500,-. Bij dracht komt daar nog € 1100,- bij, zodat het totale dekgeld op
€ 1600,- uitkomt. Indien u tussentijds overschakelt op een andere hengst, blijven de vaste kosten van € 500,- voor Chaqui Z verschuldigd.

Palmares

1e team EK Gothenburg 2017
1e CSI4* GP Wellington 2017
1e Nations Cup Wellington 2017
1e CSI4* 1.55m Lexington 2016
2e CSI3* GP Lexington 2016
2e CSI4* GP Spruce Meadows 2015
2e CSI4* 1.60m Bridgehampton 2015
3e CSI3* GP New York 2015
3e CSI3* GP Lexington 2016
4e CSI4* Wereldbeker Toronto 2016
4e CSI5* GP La Baule 2018
5e Nations Cup Aken 2018
Deelnemer WEG Tryon 2018
Dubbel foutloos Nations Cup Falsterbo 2017
Foutloos Nations Cup Rome 2017
Foutloos Nations Cup Ocala 2017
 

Foto's

 
Chaqui Z
 
Chaqui Z
Chacco-Blue  Chambertin  Cambridge  Caletto I 
Hilgunde 
Desiree VII  Cor de la Bryere 
Wencke 24 
Contara  Contender  Calypso II 
Gofine 
Godahra II  Godavari XX 
Dispatcherfolge 
Quilina Z  Quinar  Quidam de Revel  Jalisco B 
Dirka 
Adele 30  Aloube Z 
Una Corda 
Calina Z  Carthago Z  Capitol I 
Perra 
Dakina  Amor 
Wokina 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten