Evita (Keur, Preferent)

Referentie :

• Land: IR IR
Zavall Rome 2014, J. Vrieling

Vader Casall werd individueel 4e op het WK en EK en is meervoudig winnaar van Grand Prix en wereldbekerkwalificaties. Grootvader is de preferente hengst en wereldbekerwinnaar Emilion, die ook vader is van winnaars als Seldana en Tomboy. Daarna zien we Cor de la Bryere en Almé, die tot de steunpilaren van de fokkerij beschouwd kunnen worden, zij brachten toppers als: Caletto I en II, Corrado, Corland, Jalisco en Galoubet.
De moederlijn is een sterke Hannoveraanse stam waar o.a. de kampioenshengst en Grand Prix winnaar Orame uit komt. Maar ook de internationale springpaarden Dorena II, Haleska, Mr. Itt en Zetor. Zavall’s moeder is de elite en prestatie merrie Remilia. Zij bracht ook het Grand Prix springpaard Merlin.
Als 6-jarige kwalificeerde hij zich met twee foutloze rondes voor de finale van het WK in Lanaken en won hij de hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

Palmares

Zavall VDL presteert sterk onder Jur Vrieling op internationaal niveau. Afgelopen jaar won hij de Derby van Falsterbo en was 2e in de Grote Prijs van de Wolden en 2e in het hengstenspringen tijdens Jumping Mechelen. Er waren diverse goede klasseringen zoals bijv. een 3e plaats in de Los Angeles Masters, 3e 1.50m Rome, 4e 1.45m Barcelona, 4e 1.40m Rome, 4e 1.45m Arnhem, 5e 1.50m Falsterbo, 6e 1.40m Melsomvik, 7e 1.45m Melsomvik etc. In 2013 werd Zavall 3e in de Grote Prijs van Vestfold en als 8-jarige won hij de Grote Prijs van Drammen (Silver Tour) en de finale van de Small Tour in Vestfold. Daarnaast was hij o.a.: 3e 1.50m Verona, 3e 1.40m Zuidwolde, 4e 1.40m Drachten, 5e 1.40m Gijon, 5e 1.45m Verona, 6e 1.50m Hamburg, 8e 1.50m Gijon, 9e 1.45m Hamburg en 10e 1.50m Verona. Ook werd hij 7e in de 1.50m Queen Cup van Barcelona in 2013.

Nakomelingen

Op concoursen, keuringen en vrijspringwedstrijden vallen de nakomelingen van Zavall op met hun reflexen en afdruk. In Engeland werd een nakomeling van Zavall Kampioen van de 4-jarige springpaarden. Di Zigeunerin won de finale van de Roelofsen Raalte Salland Cup Klasse M, kreeg in 2011 een topscore van 87 punten voor haar IBOP en was 3e op de NMK in Ermelo. Didgereedoo werd 5e op het NK in de klasse M en werd voor $130.000 verkocht in de WEF Sport Horse Auction. In 2012 werd Ealba VDL 3e op het Nationaal Kampioenschap voor 3-jarige springmerrries, tijdens de stamboekopname kreeg zij 90 punten voor het vrijspringen. Darlinde DN werd reservekampioen op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo en was als 3-jarige Kampioen van de CK Drenthe.

Zavall: maakt het waar in fokkerij en sport.